Нарязва се пил. филе на не много тънки пaржолки и се наръсва със сол и черен пипер. Овалва се последователно в брашно, разбитите яйца и галета. Изпържва се леко от двете страни и се нарежда в тава. Мазнината се прецежда в тенджерка и в нея с малко вода се задушава лукът нарязан на ивички. След това се прибавя бекона също нарязан на ивици. Когато се поизпържи се изсипват доматите и гъбите, заедно с бульона. Оставяме го да ври докато се посгъсти. Слагаме дафинов лист, сол на вкус и 2 ч. л. захар. Прибавяме предварително сварените грах и моркови, кисели краставички нарязани на ивички. Малко преди да го изключим, слагаме счукания чесън, черен пипер и чубрица. С така приготвения сос, заливаме пържолите и поставяме тавата в предварително загрята фурна. Печем не повече от 10 мин. след като заври.